Пети сајам туризма у СТШ Милева Марић у Тителу

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: У уторак, 17. априла 2018. ученици СТШ „Милева Марић“ у Тителу, одељења Т3, су у оквиру предмета агенцијско и хотелијерско пословање са професорицама Пешти Зорицом и Матић Мирјаном организовали пети сајам туризма у школи.

Ученици су на веома допадљив начин кроз вршњачку едукацију представили ученицима туристичким техничарима првог разреда богату туристичку понуду Србије, Грчке, Шпаније, Италије и других занимљивих дестинација широм света.

Други део сајма је био посвећен обиласку Титела уз пратњу Александре Николић која је испред Општине Тител и Установе за заштиту природе и културних добара Тителски брег” представила рад локалног туристичког водича. Ученици су обишли део знаменитости Тителакатоличку цркву, реку Тису, центар Титела, Установу за заштиту природе и културних добара Тителски брег” и галерију Стојан Трумић”. У галерији су имали прилику да поред сталне поставке слика Стојана Трумића, погледају фото изложбу Путин и Србија”, која је посвећена руско-српском пријатељству.

Очување, унапређење, коришћење и приказивање природних и других вредности подручја Специјалног резервата природе Тителски брег” је поверено Установи за заштиту природе и културних добара Тителски брег”. Ученицима је представљен Тителски брег као непроцењива туристичка атракција.

Ученици су упознати са радом волонтерског кампа који се одржава у Тителу. Прича о волонтирању је била занимљива и за очекивати је да ће неко од ученика постати волонтер и тако допринети подизању нивоа еколошке свести код грађана Титела о очувању природе и заштити ретких биљака и животиња.

Оставите одговор