Одржан Први сајам за пензионере

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: “Пензионер наша обавеза” назив је Првог сајмa за пензионере, који је одржан у спортској хали у Жабљу.

Организатор ове јединствене манифестације била је Општина Жабаљ. Сајам је званично отворио председник Општине Жабаљ, Чедомир Божић, рекавши да припадници трећег доба најбоље могу да препознају праве вредности, а да је ова манифестација усмерена ка помоћи пензионерима у информативном, услужном и рекреативном смислу. Божић је у свом обраћању посебно истакао следеће:

Будите уверени да сте ви посадили семе свих економских, политичких, културних и моралних реформи, а ми следимо, одржавамо и унапређујемо оно што сте нам ви оставили. Реконструисали смо и обновили спортске, културне и здравствене објекте на подручју наше општине. У циљу унапређења друштвених стандарда константно радимо на додатној социјализацији наших грађана кроз различите образовне и културне манифестације. Успешно спровођење социјалне политике огледа се у једнократним помоћима за незапослене труднице, регресирању трошкова превоза ученика, регресирање трошкова студената, једнократним помоћима социјално угроженим грађанима кроз надлежне институције. Реконструкција јавне расвете на територији наше општине и многи други инфраструктурни пројекти свртставају нас у ред Општина са најразвијенијим планом у смислу побољшања стандарда, истакао је Божић и додао да је ово само почетак реализације предвиђених активности које су усмерене ка припадницима трећег доба и да слоган са данашњег догађаја “Пензионер наша обавеза” обавезује све друштвено одговорне чиниоце са подручја Општине Жабаљ.

Јелена Бојин, пензионерка из Чуруга изразила је задовољство због свог учешћа на овој манифестацији, рекавши да је Сајам добро организован:

Видела сам комплетну понуду производа и остварила одређене повластице на појединим штандовима. Највише сам се задржала на штанду Дома зрдавља „Жабаљ“ на којем су ми доктори проверили крвни притисак и преконтролисали ниво глукозе у крви. Морам признати да овакви догађаји годе нама пензионерима, зато што можемо на једном месту пронаћи све што је нама потребно.

Директор Дома здравља, Никола Дукић, рекао је да је Сајам протекао у најбољем реду и истакао да су доктори ове установе прегледали више од стотину и педесет пензионера. Принцип нашег деловања заснивао се на превентивним саветима, као и на утврђивању реалног здравственог стања свих оних који су данас били наши корисници. Веома је битна оваква врста организације, зато што смо у више случајева, данас, утврдили здравствене проблеме код многих пензионера, које смо упутили на детаљне анализе и обавезно јављање здравственој институцији. Желим да похвалим Општину Жабаљ на одличној организацији и да изразим задовољство што је и наша установа била део овог пројекта, што свакако представља друштвену одговорност.
На данашњем базару здравља присутни припадници трећег доба могли су да обаве бесплатне прегледе, да чују савете лекара, упознају се са понудом фармацеутских производа, као и да се информишу о банкарским производима и услугама осигуравајућих компанија и услугама дома за стара лица.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор