Реконструкција пруге Нови Сад-Зрењанин готова до септембра

Препоручите пријатељима

Реконструкција пруге између Новог Сада и Зрењанина биће завршена до 1. септембра када ће на том правцу после седам година бити успостављен редован саобраћај путничких возова, речено је Танјугу у Инфрастрктури железнице Србије.

Ремонт прве фазе на 113 км дугој прузи Панчево – Орловат – Нови Сад је завршен у првом кварталу ове године.

У другој половини 2018. биће завршен ремонт деоница Каћ – Тител који треба да почне ових дана, као и Качарево – Уздин, укупне дужине око 59 км и на тај начин пруга Панчево – Орловат – Нови Сад биће оспособљена за брзине од 80 км на сат.

Инфрастрктура железнице Србије ове године реализује пројекте текућег одржавања пруга у дужини од 250 км, који су по обиму већи него што је до сада урађено на српским пругама у последњих 25 година, рекао је представник Инфраструктуре железнице Србије Ненад Станисављевић.

„Инфраструктура железнице Србије ће у 2018. издвојити око две милијарде динара сопствених прихода за текуће одржавање пруга и других инфраструктурних објеката у Србији“, казао је он.

Како је рекао, најважнија су три пројекта: пруга Шабац – Брасина, Пожаревац – Мајданпек и Панчево – Орловат – Римски Шанчеви (Нови Сад).

Извор: Танјуг

Оставите одговор