kamp titel kad je cvetala tisa

Завршен Камп Кад је цветала Тиса

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: И ове године волонтери из Шпаније, Турске, Русије и Србије у Међународном волонтерском кампу у Тителу под називом „Кад је цветала Тиса“ одрадили су доста посла.

Уклањали су смеће са купалишта у Тителу, видиковца у Специјалном резервату, фарбали дечија игралишта, осмишљавали и правили путоказе, кућице за птице и уклањали инвазивне врсте са подручја Резервата. Упознавање са Резерватом реализовано је кроз шетње и кратке фото-сафари излете. У слободно време волонтери су уживали у чарима Тисе, купали се, пловили, опробали се у стреличарству, вежбали јогу. Посетили су Нови Сад и Петроварадинску тврђаву, истичу у „Тителском брегу“ који је по трећи пут био домаћин и организатор кампа, а у сарадњи са Младим истраживачима Србије и уз подршку Министарства омладине и спорта кроз програм „Млади су закон“. Волонтери су били смештени у учионици Установе „Тителски брег“.

– Поента ових кампова је да се локална заједница укључи у решавање локалних проблем, нажалост то ове године нисмо имали. Нисмо наишли на подршку ни када се чистило купалиште, изузев неколико малишана. Кампу се прикључио и Јова Радивојевић, који је држао часова јоге за учеснике кампа, новосадска агенција „Epic adventura“ je поставила стреличарски полигон, а Милутин Дујић је донео воће, истиче Александра Николић, један од организатора Кампа.

Програм Министарства омладине и спорта „Млади су закон“, финансиран са 3 милиона динара, ове године је обухватио 34 међународна волонтерска кампа широм Србије, у чији рад се укључило преко 630 младих из иностранства.

Оставите одговор