anketa opstina zabalj

Митровдан – Дан општине Жабаљ

Препоручите пријатељима

ЧУРУГ: Свечано отварање обновљеног Културног центра у Чуругу биће одржано на Дан општине Жабаљ – Митровдан, у четвртак, 8. новембра од 18 часова у центру Чуруга, Трг слободе бб.

Дан општине Жабаљ најпре ће бити уприличен сечењем славског колача, које ће бити одржано у четвртак, 8. новембра од 11 часова, уз присуство свештеника, у малој сали Општине Жабаљ, Николе Тесле 45.

Након тога, „Митровданска поставка експоната“ биће одржана од 12 часова у Галерији Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Жабљу, Николе Тесле 40. Потом следи централни догађај, односно поменута Свечана академија од 18 часова у Чуругу.

Након свечаног отварања, отпочеће и Свечана академија, коју ће изведбом химне Републике Србије отворити позната певачица изворне музике и овогодишња представница Србије на Такмичењу за песму Евровизије Даница Крстић. Током програма наступиће и плесна трупа „Уна сага Сербика“, која је позната по кореографијама које спајају традиционалан и модеран плес, а наступиће и гудачки квартет „Мистик чело“. Учествоваће глумице Народног позоришта Тамара Томановић и Јелена Орловић, као и ученици жабаљске основне и средње школе, који ће рецитовати стихове из збирке песама Десанке Максимовић „Тражим помиловање“, а локални хор „Пасторала“ извешће песму „Ово је Србија“.

Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић уручиће Митровданску награду компанији „Глобал сид“ из Чуруга, која је изградила ново биогасно постројење и на тај начин допринела очувању животне околине и биодиверзитета. Митровданску повељу добиће Полицијска станица у Жабљу док ће Митровданска захвалница припасти пољопривредном газдинству Салонски из Госпођинаца, због добрих резултата у пољопривреди, а које се и показало као друштвено одговорно и истакло се многобројним донацијама.

Члан Општинског већа за образовање Лазар Чонкић уручиће награде најбољим ђацима генерације из школа у жабаљској општини.

Оставите одговор