Непоправљиви папучар увесељавао Титељане

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: У петак, 14. јуна , у Дому културе у Тителу, изведена је позоришна представа „Непоправљиви папучар“, коју је написао и режирао Саша Пантић, широј публици познатији по улози Албанца у култној серији „Курсаџије“.

Представа на хумористичан начин говори о браку у којем жена свакодневно малтретира својег човека разним задацима и обавезама, које он углавном не извршава. Главни „јунак“, тј. непоправљиви папучар је Саша Пантић, а улогу његове супруге, корпулентне Црногорке, игра Андрија Ковач, у народу познатији као Хрвоје из већ поменутих „Курсаџија“. Њихову згодну комшиницу, жену у тренду, игра Јелена Кркић. Она често, иза леђа домаћина, наговара „природну и необрађену“ Црногорку да поради на своме изгледу и животном стилу, али сваки покушај реализације комшиничиних упутстава изгледа карикатурално и изазива смех у публици.

Саша Пантић маестрално у току представе убацује реченице које се уклапају у средину у којој се представа изводи, што представи даје посебан шарм.

Била је то једна лагана и опуштајућа представа која је учинила да публика оде кући насмејана и задовољна.

Да је обичан и приступачан човек, Саша Пантић је показао након представе, када је био спреман на разговор на разне теме. Као рођени Приштевац, често борави на Космету, а тамо му живи и брат који је професор физичког васпитања у Грачаници и члан Црквеног одбора у Приштини. На наше радознало питање како живе Срби на Космету, он каже да они својим рођацима и комшијама који су отишли у Србију или неко друго место, одговарају противпитањем: „А како ви живите?“. Они на тај начин желе да кажу да су они своји на своме и да оно што би неки сматрали жртвом, они сматрају срећом што се боре за своја вековна огњишта на којима ће их наследити њихова деца и потомци.

Саша Пантић је обећао да ће на јесен поново доћи у Тител са новим пројектима.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор