testenijada-i-valjušci-2019-titel

Манифестација Тестенијада и ваљушци по осми пут у Тителу

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: У суботу, 21. септембра 2019; одржано је покрајинско такмичење у справљању старих традиционалних војвођанских јела. Такмичење, под називом „Тестенијада и ваљушци“, које је намељено особама са инвалидитетом, одржано је већ осми пут и постало је традиционално.

Домаћин манифестације је, као и ранијих година, Удружење за ЦДП „Пријатељи Титела“. Такмичење се одвијало у холу ОШ „Светозар Милетић“, а отворили су га мр Драган Божић, председник општине Тител, Ружица Гaруновић, председник Савеза за церебралну и дечију парализу Војводине „Сунцокрет“ из Новог Сада и Нада Влашки, председница Удружења за ЦДП „Пријатељи Титела“ из Титела. На такмичењу је било око 90 учесника који су организовани у шест екипа, а седма је екипа домаћина која не учествује у такмичарском делу.

Марија Пап, Љубица Дурковић и Јасмина Угодин, равноправне чланице жирија за дегустацију и оцену квалитета приређених јела, имале су осетљив задатак да изаберу победничке специјалитете.

Прво место на овој кулинарској радионици припало је ЦДП „Ласта“ из Куле, друга је екипа „Сунце“ из Новог Сада, а трећи је „Алтруист“ из Жабља. Не много лошији били су ЦДП СДО Зрењанин, Друштво ЦДП Сремског округа из Сремске Митровице и Асоцијација ЦДП „Дуга стрела“ из Панчева.

Захвалнице за покровитељство овога такмичења добили су Савез за церебралну и дечију парализу Војводине „Сунцокрет“ и општина Тител, као и донатори „Ћирић агро“, НЕЛТ, пекара „Сложна браћа“, пекара ДАФ и Занатско образовни центар „Аџија“ из Новог Сада. Захвалнице за помоћ у организацији и реализацији ове манифестациј, добили су Српска православна црква у Тителу, Центар за социјални рад „Солидарност“ из Жабља и Титела, Друштво за ЦДП Врачар, Црвени крст Тител, Марија Пап, Љубица Дурковић и Јасмина Угодин, чланице жирија, ОШ „Светозар Милетић“ Тител, СТШ „Милева Марић“ Тител, Паво Мајданџић из Вилова и оркестар „Дружина Звонка Губринског“.

Нада Влашки, председница Удружења за ЦДП „Пријатељи Титела“, изразила је задовољство због ефикасности и сарадње свих чинилаца који су учествовали у организацији и реализацији овогодишње „Тестенијаде и ваљушака“, очекујући бар толико успешне следеће сусрете на којима ће пријатељство и дружење бити једнако вредни као и такмичење за победу.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор