mitrovdan-dan-opstine-titel

Свечено обележен Митровдан, Дан општине Тител

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: У петак, 8. новембра, у Свечаној сали Општинске управе, одржана је Свечана седница СО Тител, поводом Митровдана, Дана општине Тител.

Пре почетка Свечане седнице, хор СТШ „Милева Марић“, под руководством професорице Александре Жарковић, извео је химну Републике Србије. Потом се гостима и домаћинима обратила председница СО Тител, Весна Кнежевић, поздрављајући их и подсећајући на 101. годишњицу пробоја Солунског фронта и на Митровдан 8. новембра 1918. када су јединице Дунавске дивизије из састава Прве српске армије ослободиле Тител и друга места садашње општине.

Председник општине Тител, мр Драган Божић, такође је у кратким цртама подсетио на то време, али и истакао да живимо у новом времену када је циљ да живимо боље и просперитетније, притом наводећи и резултате постигнуте у току протекле године.

Програм је настављен пригодним рециталом у извођењу ученика СТШ „Милева Марић“, а затим је следило уручење Новембарских награда заслужним појединцима. Уручене су две дипломе са новчаном наградом и једно признање у виду плакете.

Признање са новчаном наградом у износу 20 000 динара добио је Љубо Панић из Вилова и Томислав Гајин из Титела, а плакету је добила Зорица Пешти, професорица у СТШ „Милева Марић“ Тител.

Образлажући признања, Весна Кнежевић је рекла да је у случају Љубе Панића, професора физике и астрономије, награда отишла у руке младог, перспективног и факултетски образованог човека, који је као директор ЈКП „Комуналац“ постигао то да је једна фирма губиташ постала место где су плате редовне, захваљујући сналажљивом и радном директору. У времену од 2015. године, када је Панић дошао на чело фирме, обновљен је возни парк куповином два камиона смећара, аутомобила „Лада Нива“, трактора са приколицом и грналом, комбиноване машине ровокопач-утоваривач… Посебно му се у заслугу ставља пројекат на основу којег је Влада Јапана донирала ново возило за прикупљање смећа, којег је у септембру лично предао представник Јапанске владе, Текуја Цубота. У обнову возног парка у време директоровања господина Панића, уложено је преко 30 000 000 динара што сопственог новца, што из средстава донација. Све је то постигнуто без оптерећења општинског буџета.

Други добитник дипломе са новчаном наградом је Томислав Гајин из Титела. Он је на предлог Црвеног Крста Војводине и Црвеног крста Тител, награђен за добровољно давање крви, коју је несебично дао 116 пута. Његов искључиви мотив је хуманост и жеља да помогне људима у невољи.

Добитница плакете је Зорица Пешти, наставница економске групе предмета у СТШ „Милева Марић“ Тител. Она је још од 2007. године координатор Тима за заштиту ученика од дискриминације и насиља. Задатак јој је да упозна ученике и родитеље са превенцијом и ненасилним решавањем проблема дискриминације, вршњачког насиља и насиља уопште. Ментор је и подршка ученицима ромске националности који су корисници стипендија намењених за образовање Рома.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор