crpna-stanica-curug

Граде се фабрике за прераду воде у сва четири места у Општини Жабаљ

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Председник Општине Жабаљ обишао је данас црпну станицу воде у Чуругу. Том приликом Божић је истакао да су у току радови на реконструцији водоводне мреже у овом месту, а планира се да у наредне две године буде потпуно обновљена целокупна водоводна мрежа у сва четири насељена места.

Оно што Општина Жабаљ има као план за наредну годину, а односи се на водоснабдевање, је изградња фабрика за прераду воде. Наравно ово је пројекат чија реализација не може да се очекује у једној календарској години, па се реализација истог планира у наредне три године,” рекао је председник општине Жабаљ Чедомир Божић.

„За наредну годину планирамо значајна улагања у унапређење водоснабдевања као и квалитета пијаће воде. Пројекат изградње фабрика воде биће један од најзахтевнијих, највећих и за будућност најважнијих пројеката у општини. Изградњом погона за прераду воде спречићемо губитке и добићемо поуздано, сигурно и квалитетно водоснабдевање”, рекао је Божић и додао да када овај посао буде завршен Општина Жабаљ биће у много стабилнијој ситуацији када је водоснабдевање у питању.

Радован Плачкић, директор ЈКП Водовод Жабаљ, рекао је да су урађени елаборати за фабрике вода у свим насељеним местима у Општини Жабаљ, а да је у току израда пројектно техничке документације. Како истиче Плачкић, он очекује да ће се већ на пролеће видети први резултати.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор