solarno-autobusko-stajaliste-zabalj

Нова соларна аутобуска стајалишта на подручју општине Жабаљ

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Пројекат постављања нових соларних аутобуских стајалишта на територији општине Жабаљ, који је започет средином 2018. године, је приведен крају.
Несвакидашња стајалишта налазе се на најпрометнијим чекалиштима аутобуса, односно на местима са највећом фреквенцијом путника, а напајају се струјом помоћу сопствених соларних панела, односно обновљивих извора енергије, што је њихова највећа предност. Садрже бежичну рачунарску мрежу, односно бесплатан интернет и прикључке за пуњаче мобилних телефона. Уколико дође до вандализма, ту је систем видео надзора и аутоматски позив полицији. На тај начин, модерне станице су заштићене од уништавања.
Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић истиче да је Општина у претходном периоду показала одлучност и одговорност када су у питању различити инфраструктурни пројекти.

„Нова аутобуска стајалишта само су један сегмент унапређења стандарда на подручју наше општине чија мултифункционалност ће вишеструко користити грађанима. Осим бесплатног интернета и пуњача за мобилне телефоне, путници ће имати могућност да се информишу о свим активностима Општине Жабаљ док чекају аутобус. То ће им омогућити панели који се налазе у склопу нових станица,” рекао је Божић.

Пројекат је финансирао Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај са четири милиона динара, док је Општина Жабаљ издвојила 900.000 динара.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор