vakcinacija-covid-zabalj

Вакцинација против Ковида почела у Жабљу

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Масовна имунизација грађана, против вируса Ковид 19, почела је и у Жабљу, за све грађане општине. Први су се вакцинисали директор Дома здравља Жабаљ др Никола Јакшић и председник Општине Жабаљ Урош Радановић. У жабаљски Дом здравља стигло је довољно вакцина, док се пријавило нешто више од 150 грађана, а у наредним данима сукцесивно ће стизати још вакцина.
Директор ДЗ Жабаљ др Никола Јакшић објаснио је на који начин функционишу пунктови за вакцинацију у Жабљу.

„Имамо план да вакцинишемо око 70 пацијената дневно. У наредним данима наставићемо имунизацију, а организовали смо два тима за вакцинацију. Позивам све грађане да се одазову, јер је вакцинација једини начин да спречимо и зауставимо ширење болести, да спасимо животе наших суграђана, да се вратимо нормалним токовима живота“, казао је др Јакшић.

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић позвао је суграђане да озбиљно схвате борбу против пандемије и да се вакцинишу.

„Успели смо у року од неколико дана да, у сарадњи са Домом здравља Жабаљ, отворимо пункт за вакцинацију. Позивам све грађане општине да се пријаве путем веб портала Е-управа и путем фиксног телефона. Држава је показала своју озбиљност и јачину и набавила је довољне количине свих вакцина неколико произвођача, тако да нема бојазни од нестанка вакцина. Битку против Ковида не можемо добити без вакцинације, зато молим грађане да искористе ово најјаче оружје које имамо у борби против корона вируса“, истакао је Радановић.

Кад је у питању функционисање пункта за вакцинацију, локална самоуправа је обезбедила све неопходне техничке услове, како би се вакцине чувале на одговарајући начин, а обезбеђена су и сва средства која је Дом здравља захтевао.
Извор: zabalj.rs

Оставите одговор