zoran-tasic-opstina-zabalj

Заменик покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај у посети Жабљу

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Председник Општине Жабаљ Урош Радановић састао се у згради локалне самоуправе са замеником покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај др Зораном Тасићем, када су разговарали о раду зимске службе, као и о актуелним и будућим пројектима Општине Жабаљ из поменутих области.
Састанку су присуствовали и посланик у Покрајинској влади Ново Доведан, као и директор ЈКП „Чистоћа“ Жабаљ Радомир Злоколица.
Јавно предузеће „Путеви Србије“ је у обавези да као управљач путева организује зимску службу преко регионалних предузећа, конкретно за општину Жабаљ то је „Бачка пут“. Заменик покрајинског секретара објаснио је да секретаријат има задатак да координира између локалних и државних пунктова.

„Хоћемо да направимо још бољу координацију свих пунктова, да увек буде могуће позвати надзорну службу „Путева Србије“ и да они благовремено реагују, како би и у најмањој локалној самоуправи све функционисало најбоље могуће кад је у питању чишћење путева током зимског периода“, подвукао је др Тасић.

Локална зимска служба функционише у оквиру ЈКП „Чистоћа“, свако насељено место има одређене машине за чишћење снега, укупно шест. Директор ЈКП „Чистоћа“ Жабаљ Радомир Злоколица истакао је да је иницијатива о координацији пунктова већ дала одличне резултате током прошле и ове зиме.
Друга тема разговора били су актуелни и будући пројекти који ће бити реализовани преко поменутог секретаријата. Председник Општине Жабаљ Урош Радановић издвојио је пројекат, за који је у току израда документације.

„Имамо потписан уговор са секретаријатом, за суфинансирање пројекта за израду пројектно-техничке документације за постављање светлосне саобраћајне сигнализације у Жабљу, на углу улица Николе Тесле и Светозара Марковића, код Средње школе „22. октобар“, која ће бити завршена током године, након чега ће локална самоуправа аплицирати за суфинансирање реализације пројекта постављања семафора на тој раскрсници“, казао је Радановић.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор