literarni-konkurs-školska-biblioteka-sts-mileva-maric-titel

Први литерарни конкурс у организацији школске библиотеке СТШ Милева Марић Тител

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Школска библиотека СТШ „Милева Марић“ у Тителу је 25. јануара текуће године расписала свој први литерарни конкурс на тему „2020. и ја“, на ком су право учешћа имали садашњи и бивши ученици школе, као и професори.
Тражена форма радова била је кратки прозни текст или стих, док је циљ конкурса био да „изолацију претвори у инспирацију“, јер је епидемиолошка ситуација изазвана вирусом COVID 19 на све оставила дубок и неизбрисив жиг.
Радове је читао петочлани жири у саставу – Јадранка Пешти, директорка школе, Горан Зечевић, проф. српског језика и књижевности, Драгица Трнинић, проф. економске групе предмета, Маријана Тешић, проф. српског језика и књижевности и Љиљана Кузмић, проф. енглеског језика и књижевности.
Конкурс је трајао од 25. јануара до 17. фебруара 2021. године, али због тренутне епидемиолошке ситуације и наставе на даљину, тек 14. априла су званично проглашени победници и на сајту школске библиотеке објављени сви победнички и истакнути радови, као и осврт на радове и целу активност, члана жирија професора српског језика и књижевности Горана Зечевића.
Победнички радови су:
· у категорији Бивши ученик, Анита Такач је била једина, без конкуренције, али је заслужено освојила прво место;
· у категорији Професори, прво место освојила je професорка музичке културе, Александра Жарковић;
· у категорији Ученици школе, прво место освојио je Никола Анчин, ученик одељења Т4 и
· специјалне награде за труд и иновативан приступ теми биће додељене Марији Максимовић, професорки економске групе предмета; Предрагу Нуждићу, ученику одељења Е4 и Дајани Јанковић, ученици одељења Т1.

Оставите одговор