IZVIISKRA-izložba-Smiljana-Čurić

ИЗВИИСКРА докторска изложба – Смиљана Чурић

Препоручите пријатељима

БЕОГРАД: Смиљана Чурић, академски сликар из Гардиноваца у марту је, у Галерији Факултета ликовних уметности у Београду, приредила докторску изложбу под називом ИЗВИИСКРА.

Цртежи и слике, приказани на изложби, су избор из заокруженог докторског пројекта.

– Визуелно полазиште за рад пронашла сам у природи, међу малим плодовима, семењем и цвећем, а и утисак богатства изражајних форми уочених посматрањем ових модела јесте оно што настојим забележити и и истражити, истиче Смиљана.

Смиљана Чурић је завршила средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду. Дипломирала је на академији уметности 2014, а мастер студије сликарства завршила је у класи професора Добрице Бисенић на Факултету ликовних уметности у Београду, где приводи крају докторске студије. Добитник је награде за цртеж ФЛУ „Стеван Кнежевић“ и награде за слику малог формата „Љубица Цуца Сокић“.

Разговор са Смиљаном Ћурић снимљен је у Галерији „Стојан Трумић“ у Тителу. Јако се обрадовала када је приликом обиласка просторија Библиотеке, у Дечијем одељењу, видела своју слику, која је настала на једној од колонија. Смиљана се радо одазива на позиве за учешће на колонијама које се организују у тителској општини.

Оставите одговор