vranic-farm-donacija-titel-crveni-krst

Вранић Фарм поклонила 18 000 јаја најугроженијима

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: У општину Тител стигла је ненадано пошиљка помоћи из „Вранић Фарм“ из Каћа. Пошиљка се састоји од 50 кутија са 18 000 свежих јаја које је потребно хитно поделити онима којима је помоћ најпотребнија.

Људи из општине су брзо реаговали и пошиљку проследили Црвеном крсту како би дистрибуција била што бржа јер би велике врућине могле да униште и обезвреде пристиглу помоћ и добре намере дародавца.

За почетак јаја су смештена у стару зграду Црвеног крста која има дебеле зидове и добру заштиту од топлоте. Управа Црвеног крста је брзо реаговала и позвала Снежану Мирков, председницу „Друштва за борбу против шећерне болести“ и Ђорђа Очаја, председника удружења „Пријатељи Титела“ које окупља особе оболеле од церебралне парализе, да преузму одређену количину јаја уз обавезу да их поделе у најкраћем року. Остатак ће бити подељен социјално угроженим особама.

Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител, каже да јаја морају да буду подељена најкасније у року од два дана, те ће из тог разлога бити послата Месним заједницама са подручја општине да их проследе корисницима. Она захваљује донаторима – Вранић Фарму из Каћа, уз обећање да ће њихов поклон доћи у руке онима којима је најпотребније.

vranic-farm-donacija-titel-crveni-krst-1

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор