ciklonizacija-novi-sad-bioloski-tretmani-komaraca

Биолошки авио удар на комарце на Дунаву, Тиси и Бегеју

Препоручите пријатељима

Прве овогодишње третманe у оквиру систематске акције заштите здравља грађана од комараца, новосадска „Циклонизација“ извешће у четвртак и петак 27. и 28. априла.

Реч је о координираним биолошким третманима против ларви комараца, који ће из ваздуха бити изведени на изливима Дунава, Тисе и Бегеја.

Ларвицидни третмани ће бити изведени из авиона са сувим БТИ гранулама, а на основу резултата мониторинга спроведеног поретходних дана. Првог дана, у четвртак, биће обухваћени изливи Дунава на територији Новог Сада, Беочина, Сомбора и Апатина, док ће на територији Титела бити обухваћени изливи Дунава и Тисе.

Другог дана, у петак, планирани су третмани на изливима Дунава на територији Бача, изливима Тисе и Бегеја на територији Зрењанина и изливима Тисе на територији Сенте, Чоке, Кањиже и Новог Кнежевца.

БТИ је високо селективни биоцидни производ који делује само на ларве комараца и не утиче на друге организме, а у случају неадекватног времена, третмани ће бити изведени у првом следећем термину са повољним метео условима.

Систематску акцију заштите здравља грађана од комараца, коју „Циклонизација“ спроводи у сарадњи са Градом Новим Садом и другим локалним управама у Војводини, чине: мониторинг ларви и одраслих комараца, биолошки и хемијски третмани против ларви комараца са земље, воде и из ваздуха, као и третмани против одраслих форми комараца са земље, са воде и из ваздуха. Уз сталну контролу успешности свих врста третмана. Систематска акција траје од пролећа до јесени, а третмани се изводе када мониторинг покаже повећану бројност комараца.

Извор: Циклонизација Нови Сад

Оставите одговор