zabalj opstinski stab

Општински штаб за ванредне ситуације у Жабљу заседа сваки дан

Препоручите пријатељима

zabalj opstinski stab

ЖАБАЉ: Како ванредна ситуација у Србији још увек траје, и крај јој се не назире, општински штаб за ванредне прилике којим председава командант Штаба Чедомир Божић, је и данас анализирао постојећу ситуацију и активности свих оних од којих се и очекује да у овом моменту пруже свој максимум.

Оцењено је као веома успешно ангажовање стотинак добровољаца у петак 17. маја, који су “експресно” отишли у и Шабац са два аутобуса, где су радили на одбрани овог града од надошле Саве.

Углавном се све активност спроводе у све четири месне заједнице жабаљске општине, у које се слива помоћ, а коју опет, прикупљају посебно различита удружења грађана или Црква. Услед обилних падавина има штете и овде на локалу, али у питању сууглавном објекти који нису били спремни да одоле овако обилној киши. Тако је алармантно стање у библиотеци “Вељко Петровић” у Жабљу, али и на делу спортске хале, где се захтевају хитне интервенције.

Сугестија Штаба је да све акције прикупљања помоћи, и томе слично, иду преко општинске организације Црвеног крста, јер та организација поседује све капацитете да одговори постављеном захтеву. Савет је да се прикупљена средства што пре дистрибуирају до корисника на терену, како би се избегло нагомилавање.

Иначе, почели су да стижу и захтеви за слањем хране за стоку, а у Госпођинцима је већ одређен један простор за пријем, што ће се учинити и уосталим местима.

Месец мај је традиционално увек био у стилу обележавања сеоских Слава, што је раније најављеним програмима било и предвиђено, али су ови догађаји учинили то да се све одложи до даљњег, тако да чак 15 манифестација и сеоска Слава у Жабљу, као и сеоска Слава у Чуругу и концерт Хариса Џиновића, морају сачекати примеренија времена.

Грађани општине се упућују на Месне заједнице, и општински штаб, а информације се могу очекивати углавном путем ради “Тисе”, радио “Југовића” и званичних сајтова општине Жабаљ.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор