zabalj opstinski stab

Редовне активности штаба за ванредну ситуацију општине Жабаљ

Препоручите пријатељима

zabalj opstinski stab

ЖАБАЉ: На данашњој седници штаба за ванредне ситуације општине Жабаљ, није било неких значајнијих детаља који би суштински мењали ситуацију из претходног дана.

И даље се јављају људи који желе својим донацијама да помогнустановништву са угрожених подручја. Више захтева стиже из Сталне конференције слободних градова и општина, чији је члан и општина Жабаљ, па се тако конкретније издвајају они којима је помоћ најпотребнија. Јуче је у угрожено подручје из Жабља послато 1000 врећа, а од тога половину је поклонио Лукић Радослав-Кезија из Жабља.

Чланови општинског Већа су посебно прикупили око 40.000 динара за куповину флаширане воде, а комби са том робом ће се највероватније упутити у Смедеревску Паланку. Формирају се спискови добровољаца, тако да их је у Госпођинцима десет, а у Жабљу шесторица. Такође, у Жабљу је на раасполагању један камион. Ових дана појачано је донирање сточне хране, па се очекује да ускоро и то буде уручено на терену где је најпотребније. У Црвеном крсту у Жабљу се дежура сбваки дан до 19 часова, а већ сада настаје проблем са простором где се роба складишти пре него што буде упућена на угрожено подручје. И даље су исказане потребе за средствима за хигијену и за флашираном водом. Гардеробе већ сада има толико да је питање где ће се све то складиштити ако се настави овим темпом. Иначе, помоћ се поред месних заједница прикупља још у разним удружењима и у свакој цркви посебно.

Очекивано, појавили су се и они који желе ову невољу да искористе како бисвој дугогодишњи немар у одржавању својих кућа сада пласирали као последицу обилних киша, па траже да им Црвени крст или општина све сада санирају. Став је, да такве особе треба упутити на друго место, јер ова ситуација подразумева само помоћ подручјима које је угрозила водена стихија. Што се тиче локала, и стања Тисе на овом подручју, извештај гласи: Ниво Тисе захтева само стање редовне одбране од поплаве, што практично значи да нема разлога за забринутост.

Влада Републике Србије је прогласила тродневну жалост (среда, четвртак и петак), када ће се поступати по одредбама Закона за такве ситуације, аодноси се на све јавне органе и установе, као и на угоститељске објекте.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор