zabalj opstinski stab

Штаб општине Жабаљ: стање непромењено, упозерење од градоносних облака за викенд

Препоручите пријатељима

zabalj opstinski stab

ЖАБАЉ: На данашњој ванредној Седници Штаба за ванредне ситуације општине Жабаљ, констатовано је да нема неких посебних момената у односу на претходни дан. И даље траје акција прикупљања помоћи за пострадало подручје, а све је више актуелно донирање сточне хране, што захтева и ангажовање камиона веће носивости, па је ово прилика да се власници таквих возила јаве како би се потребна роба пребацила на поплављено подручје.

Општинска комисија за процену штете на објектима данас ће завршити посао, атренутно постоји проблем у две куће у Ђурђеву. Из комисије поручују, да тошто комисија на позив улази у поједина домаћинства не значи да ће се помоћистима и упутити. Оно што забрињава, је лоша ситуација на објекту жабаљске библиотеке “Вељко Петровић” која је затворена из безбедносних разлога. У МЗ Госпођинци се и даље прикупља помоћ, али се одмах и шаље тамо где је најпотребније. За похвалу је решеност једне грађевинске екипе породице

Тепић која ће са десетак грађевинаца камионом и комбијем отићи у суботудиректно у Крупањ да се ставе на располагање крупањском штабу за ванредне ситуације. Понеће материјала колико им то могућности дозволе, а по њиховим речима, уколико се покаже потреба (а сигурно ће бити тако), вратиће се у Крупањ поново. У недељу је планирана и фудбалска утакмица на стадиону Јединства у Госпођинцима, која ће бити хуманитарног карактера, а учествоваће многи Госпођинчани, и они који су давно отишли из села, као и неки општински функционери.

Жабаљски Црвени крст наставља са прикупљањем помоћи, мада одеће већ има и превише, па се акценат ставља на сточну храну и друго. Власник”Саобраћаја” Томашевић је послао око 500 бала детелине тамо где треба, а СТР “Универзал”, познатији као “Аца хемикалија” је поклонио лопате и 500

врећа. У Црвеном крсту напомињу, да приликом слања сточне хране, најпре мора да се добије уверење о прегледу исправности, који врши надлежна ветеринарска инспекција. Напомињу такође, да Шид истиче потребе за сточном храном, јер је тамо пребачена стока са угрожених терена. Исправност воде за пиће у општини Жабаљ је проверена, а вода се узоркује сваких 12 сати због могућности угрожавања подземних вода. Тиса је и даље на нивоу редовне одбране од поплаве.

Поновило се са апелом да се противградна заштита подигне на потребни степен, јер се за овај викенд очекују градоносни облаци на овом подручју. Такође, формира се и комисија за процену штете на пољопривредном земљишту, и на терен ће се кренути већ можда данас.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор