odbojkasice zabalj portoroz

Турнир у Порторожу користи искуству

Препоручите пријатељима

odbojkasice zabalj portoroz

На Трећем међународном одбојкашком турниру за кадеткиње и пионирке, који је одржан у Порторожу (Словенија) од 23. до 25. маја, учествовале су и одбојкашице из Жабља и Чуруга у пионирској конкуренцији. У два дана такмичења, младе одбојкашице су одиграле чак по пет утакмица, и мора се признати, то је велики напор за тако млађане спортисткиње, од којих су неке чак 2001. годиште. Пораза је било више него победа, али и то је део одрастања и сазревања у спорту. Искуство напорног путовања, и надметање са искуснијим и физички доминантнијим противницама, донели су неке друге “поене”. Жабаљкиње и Чуружанке су биле равноправне са ривалкама у жељи за победом и у борбености, и у и озбољности приступу “задатку”.

Мора се знати да је у конкуренцији чак 19 екипа, ова “жабаљска” варијанта без значајнијег искуства у сваком погледу. Одбојку играју много краће него све остале девојке, а озбиљније такмичење имсвакако мањка. У борби за коначан пласман, у последњој утакмици,Чурушкиње су изгубиле од ЖОК “Нови Сад”, а Жабаљкиње су победиле “Кострену” из Ријеке, али су се радовале и једне и друге јер су добиле дипломе за учешће.

Дакле, у сваком случају, пласман није импресиван, али мотивисаност је значајно порасла. Коректно и спортско понашање свакако радује у овој међународној мешавини спортисткиња, од који већина већ има испуњене пасоше печатима до краја, а нашим девојкама углавном је то био први прелазак преко границе.

Наше девојке су оставиле добар утисак, и за кратко време су склопиле пријатељства са многим такмичаркама у жељи да се поново виде на неким од турнира. Треба путовати…

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор