ljubomir ljuba mihajlovic gospodjinci

Бициклом 4193 километара, тридесет шест дана, једанаест земаља

Препоручите пријатељима

ljubomir ljuba mihajlovic gospodjinci

Љуба Михајловић из Госпођинаца и Данијел Радвањи из Врбаса су крајем маја пошли бициклом у авантуру дугу преко 2000 км. Циљ је био Амстердам. Дуго путовање су завршили у Госпођинцима, одакле су и пошли,а километар сат је показао тачно 4193 км. Двојици бициклиста је најпре приређен дочек при уласку у Србију, код Бадовинаца, на Павловића Мосту, а велики број Госпођинчана је приредило фешту у самом селу.

Циљ овог путовања био је Амстердам. Тамо и назад 4193 км. Тридест шест дана, од тога активно на бициклу тридесет један дан. купно су на бициклу провели 240 сати, са просечном брзином од 17,5 км. на сат.Пропутовали су 11 земаља, прошли многе значајне градове Западне Европе. Прешли су и Алпе у Аустрији савладавши надморску висину од 1800 метара. Имали су среће, јер није било повреда, а занемарљиво је једно бушење гуме и пуцање ланца.
Љуба и Данијел су упознали пуно људи на дугом путу,код којих су  углавном и били на конаку. Најдуже су се задржали у Амстердаму, јер их је привукла изузетна везаност ових људи за двоточкаше, као и њихов однос према бици култури
Ово дуго путовање помогли су многи појединци и фирме, а прикључила се и општина Жабаљ. На леђима су имали напис који је био апел за помоћ поплављенима у Србији.
Бициклисти сада сређују утиске и снимљен материјал са путовања, па када се све то сабере биће још приче о овој узбудљивој авантури.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор