bosko brzic

Бошко Брзић кандидат за Фебруарску награду Града Новог Сада

Препоручите пријатељима

НОВИ САД: Међу предложеним кандидатима Градске комисијe за доделу признања за овогодишњу Фебруарску награду je и магистар књижевних наука Бошко Брзић из Будисаве.
Како преноси Радио 021 остали кандидати су уметница Љиљана Петровић, иноватор Милан Миле Плавшић, председник Савеза друштва Војводине за борбу против шећерне болести мр Радивој Мрачевић, управник Клинике за гинекологију и акушерство и професор Медицинског факултета проф. Др Тихомир Вејновић, доктор медицинских наука проф. Др Радивој Тополац, сликар и графичар Петар Ћурчић и директор Пастеровог завода и професор Медицинског факултета проф. Др Душан Лалошевић.
На следећој седници чланови Комисије ће предложити кандидата за Фебруарску награду, а коначну реч даће одборници Скупштине града.
Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Награда се додељује поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.

Оставите одговор