dragan tumbas autoportret

Драган Тумбас – Ретроспективна изложба слика

Препоручите пријатељима

dragan tumbas autoportret

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: За време традиционалне бербе грожђа у Галерији Културног центра „Карловачка уметничка радионица“, од 18. до 27. септембра 2014. године, одржана је ретроспективна изложба слика прерано преминулог сликара Драгана Тумбаса (1979-2008).

Изложбу је отворио председник карловачке општине Миленко Филиповић, а о сликару је говорио Жарко Димић, који је припремио и текст каталога. Изложено је 50 уља на платну различитог формата и тематике.

Драган Тумбас је основну школу завршио у Сремским Карловцима, а наставник ликовног васпитања био му је Ђорђе Лазић – Ћапша, изузетни уметник и педагог. У школи наставник Ћапша, а код куће отац Петар, такође сликар, пренели су му љубав према сликарству у коме је веома брзо пронашао свој свет. Радом и талентом, уз специфичан поглед на свет, стварао је свој препознатљив пут у сликарству, који је прерана смрт омела. Нама данас остаје да се преко његових слика подсећамо на овог даровитог уметника, који нас је напустио у најнадахнутијем добу свог стваралаштва.

Драган Тумбас је многа запажена дела створио и у техници акварела, а то би могла бити тема неке нове, будуће изложбе.

Оставите одговор