moj banat milan zivkovic

Отварање изложбе Мој Банат Милана Живковића

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: НБ „Стојан Трумић“ Тител у среду 27. децембра 2017. године у 18 сати организује отварање изложбе фотографија Милана Живковића „Мој Банат“ у просторијама галерије Библиотеке.

Милан Живковић, мајстор фотографије, фотографијом се активно бави од седамдесетих година прошлог века, а изложбама које организује помера границе фотографског умећа широм простора некадашње Југославије, од скромних домова културе до галерије САНУ у Београду. Излaгао је и у иностранству. Као плод вишедеценијског рада до сада су објављене његове фотомонографије Банат, Други сан, Tera recognita, а ускоро ће вероватно бити и нових.

Ако су мотика и плуг продужетак људске руке, фотографија је, као и књига, продужетак нашег сећања и маште, рекао је Horhe Luis Borhes… Управо сећање на један свет који полако ишчезава и жеља једног маштовњака да га представи игром светла чине изложбу „Мој Банат“ универзалним остварењем људског духа. Изложба није настала као резултат некаквог фото-сафарија како је то данас, без омаловажавања, уобичајено. Она је рођена, стасала и сазрела у Банату, као и сам њен стваралац – Даријуш Самии.

Оставите одговор