bogomir mijatovic pajtic enciklopedija rok muzike

Председнику Пајтићу уручено издање Илустроване енциклопедије рок музике у Војводини 1963-2013

Препоручите пријатељима

НОВИ САД: Аутор „Илустроване енциклопедије рок музике у Војводини 1963-2013“ Богомир Богица Мијатовић уручио је данас председнику Владе Војводине др Бојану Пајтићу ову књигу, у којој су на више од 300 страна обједињени бројни рокенрол музичари и групе из Војводине.

bogomir mijatovic pajtic enciklopedija rok muzike

Енциклопедија је плод понекад и мукотрпног истраживачког рада Богомира Мијатовића, који је своје вишедеценијско искуство употпунио сведочењима бројних аутора који су током последњих пола века учествовали у стварању и развоју рок културе у Војводини. Како је у уводу књиге назначио, “тих пола века рокенрола у Војводини сабрано је у овој енциклопедији са циљем да се огроман труд и иста толика љубав, преношени из генерације у генерацију, у најезди шунда и кича, сачувају од заборава”. Међу њима су многа позната имена, али и музичари и групе који су свирали добру музику у својим срединама, а немају своја издања.

Захваливши се на књизи, председник покрајинске Владе је рекао да само људи богатог духа и ентузијасти из љубави, као што је аутор ове енциклопедије, могу да сачине сјајно дело које представља својеврсну културолошку хронику: једног времена и поднебља као што је Војводина.

Према аутором мишљењу, радећи на овој енциклопедији, схватио је да је музика најлепиши део Војводине и пожелео да “нам такви буду и привреда и цело друштво”. Иначе, “Илустроване енциклопедије рок музике у Војводини 1963-2013“ биће промовисана сутра у Новом Саду.

Оставите одговор