marinika tepic temerin

30 милиона за спортске терене и игралишта

Препоручите пријатељима

marinika tepic temerin

ТЕМЕРИН, СИРИГ: Житељи блока 22 у Темерину и Сиригу добили су нове терене за фудбал, рукомет, кошарку, одбојку и тенис, а у непосредној близини су и цицибан игралишта.

– Развој школског спорта је један од стратешких приоритета поркрајинског секретарија за за спорт и омладину Војводине. Могу овом приликом да обрадујем и школацре из Бачког Јарка који ће до зиме добити терен за кошарку са тартан подлогом и мини пич терен са вештачком травом, јер су ученици ОШ Славко Родић надмоћно освојили прво место у малом фудбалу на СОШОВ-у у Сомбору, истакла је покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић.

У општини Темерин је ове године издвојено више од 30 милиона динара за спортске терене, трим стазе и дечја игралишта истакао је председник општине Темерин Андраш Густоњ.

Половину ових средстава обезбедила је покрајина, другу локална самоуправа. Уређено је и обновљено 8 цицибан игралишта, трим стаза у старом парку и на Иланџи, терен ОШ Петар Кочић у МЗ Старо Ђурђево, а нови асфалтни покривач постављен је на терену за мале спортове на стадиону у Сиригу.

Градоначелник Темерина Густоњ истиче да су неопходна значајна улагања за замену поркета у спортској хали у Темерину и реконструкцију свлачионица, а средства ће заједнички усмерити локална самоуправа и секретаријат за спорт Војводине.

Оставите одговор