Општина Тител

megascolia-maculata-mamutska-osa

Мамутске осе не представљају опасност за грађане

ТИТЕЛ: Одељење за инспекцијске послове општинске управе Тител апелује на грађане да не паниче уколико се мамутске осе појаве у њиховој непосредној близини као што су паркови, дворишта, зелене површине са присутним остацима дрвенасте вегетације.

Детаљније

Мозаик

Sremski-Karlovci-175-godisnjica-majske-skupstine

У Крушедолу, Сремским Карловцима и Панчеву положени венци поводом 175 година од Мајске скупштине

Поводом обележавања 175-годишњице Мајске скупштине, на којој је 1848. године у Сремским Карловцима донета одлука о проглашењу Српске Војводине, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић положили су, у име Покрајинске владе, венац на гроб војводе Стевана Шупљикца у манастиру Крушедолу, а потом и код спомен-плоче на згради Магистрата у Сремским Карловцима, посвећене проглашењу Српске Војводине.

Детаљније
uskrsnji-koncert-2023-djurdjevo

Традиционални Ускршњи концерт у Ђурђеву

ЂУРЂЕВO: Традиционални Ускршњи концерт у организацији КУД-а „Тарас Шевченко“ одржан је у недељу, 16. априла у пуној сали задружног дома у Ђурђеву.

Детаљније
patrijarh-porfrije-poslanica-spc

Васкршња посланица Српске Православне Цркве

Васкршњу посланицу Српске Православне Цркве можете послушати и прочитати на званичном сајту Српске Православне Цркве.

uskrsna-poslanica-nemet-beogradska-nadbiskupija

Ускрсна посланица монс. др. Ладислава Немета, београдског надбискупа и метрополита

Ускрсну посланицу монс. др. Ладислава Немета, београдског надбискупа и метрополита можете послушати и прочитати на званичном сајту Београдске надбискупије.