Mesna-organizacija-invalida-rada-Knićanin-Svetski-dan-invalida-naslovna

Месна организација инвалида рада Книћанин обележила Светски дан инвалида

Препоручите пријатељима

КНИЋАНИН: У суботу, 9. децембра, Месна организација инвалида рада из Книћанина, обележила је Међународни дан инвалида. Домаћини су мештане, али и госте из Титела, Перлеза и Фаркаждина, дочекали у просторијама Ловачког друштва, уз музику и богату трпезу.

На дружењу се окупило око стотину чланова Месне организације, али и њихови гости из Титела, Перлеза и Фаркаждина. Скуп је отворио председник Драган Петровић – Прошке, широј јавности познатији као бивши фудбалски судија. Он је у кратком говору поздравио присутне апострофирајући Стевана Радишића, потпредседника Савеза инвалида рада Војводине који је и актуелни председник Општинске организације инвалида Зрењанина и Томислава Бокана, председника Народног покрета Динара-Дрина-Дунав, који се у неколико претходних година истакао као пријатељ Книћанина и Месне организације инвалида рада. Петровић је као велику ствар нагласио недавно формирање Актива жена „Српска мајка“, које је у саставу Удружења.

Актив жена „Српска мајка“ са својих 55 чланова већ на старту одликује се бројношћу и активношћу, па су њихових руку дело биле и све ђаконије које су послужене на дружењу. Председница актива је Ева Николић, а потпредседница је Љиља Поповић. Идеја о имену Актива потекла је од Томислава Бокана који је у обраћању присутнима истакао велику улогу Драгана Петровића у сарадњи са Народним покретом „Динара-Дрина-Дунав“ који у оквиру својих могућности помаже инвалидима Книћанина, али и мештанима и деци. Како рече, српске мајке су важне јер оне рађају децу, а деца су богатство Србије.

Стеван Радишић је похвалио рад книћанинског друштва инвалида и рад његовог председника, истакавши да, без обзира што је друштво из малог места, спада међу најбоље.

У свету око 700 милиона људи болује од неког облика инвалидности. То је скоро 10% светске популације. Не зна се да ли је теже бити инвалид или живети са инвалидом. Наше друштво ради на томе да се инвалидима помогне и да се врати емпатија и хуманост која је некада постојала у друштву. Треба да буде што више оваквих дружења као што је организовано у Книћанину.

Председница Ева Николић у име Актива жена „Српска мајка“ уручила је Томиславу Бокану богат и леп цветни аранжман, а поклоне су добили и Драган Петровић-Прошке и Стеван Радишић.

Дружење уз музику потрајало је до касно у ноћ, што доказује да бити инвалид не значи изгубити оптимизам, веру у људе и радост живљења.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор