narodna kuhinja kosovo metohija

Апел за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији

Препоручите пријатељима

narodna kuhinja kosovo metohija

ЖАБАЉ: Добротворна организација Епархије Рашко-Призренске “Мајка девет Југовића” већ годинама улаже напоре да у веома тешким условима прехрани социјално најугроженија лица на Косову и Метохији.

У шест народних кухиња, колико их тренутно има на овом простору, свакодневно се храни 2000 најсиромашнијих људи из енклаве и стотинак деце из две основне школе. Ова организација се обратила за помоћ и грађанима општине Жабаљ, будући да су резерве хране и новчаних средстава ограничене, а потребе су све веће због хронично тешке ситуације у којој наш народ живи на Косову и Метохији.

Помажући народне кухиње, пружиће се преко потребна помоћ нашем народу да остане и опстане на спорним просторима. Истовремено, пружањем ове врсте помоћи, грађани који се укључе у акцију солидарности, пружиће и потребну моралну подршку, са поруком да нису заборављени.

Овим путем се апелује на грађане жабаљске општине, да у складу са својим могућностима помогну солидарно ову хуману акцију уплатом новчаних средстава на жиро рачун: Епархија Рашко-Призренска, број: 360-0012622700003-39, Дунав

банка А.Д. Звечан. Прималац Епархија Рашко – Призренска, Манастир

Грачаница, 38205 Грачаница, за Народне кухиње.

Контакт телефон је: 038 64-275

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор