Busija-na-vodi-dan-posle-Titel

Бусија на води дан после

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Вољом небеских власти, овога пролећа богато смо даровани обилним кишама, које су након почетног благодетног деловања на усеве и повртарске културе, постале права напаст и невоља за већину шире заједнице, па тако и за становнике општине Тител.

Јучерашњи пљусак изазвао је бујице и на периферном делу Титела, посебно у стрмој улици Александра Тишме популарно названој Бусија, која је у једном тренутку могла да понесе престижну титулу Бусија на води.

Данас, 29. маја, на неколико места остали су велики наноси песка и шљунка који представљају опасност за возаче, посебно за оне млађе и жустрије. Највише наплављеног материјала било је на делу који се спаја са атарским путем који је пре неколико година насут дебелим слојем шљунка и песка и уваљан уз помоћ тешке механизације. У току неколико година јаче кише су постепено оштећивале насути део, који је на тај начин постао рањив, а јучерашњи пљусак је на неколико места учинио дубље бразде одневши материјал на асфалтни део. Друга критична тачка била је на кривини на самом уласку у улицу Александра Тишме, где је најнижа кота па се ту наплавина задржава.

Да бисмо заштитили младе људе (а и неке старије) од непотребног коришћења мишића и стварања жуљева, на терен је добровољно изашла екипа ветерана коју су чинили Миле Адамовић, молер, мајстор за фасаде и друге послове, Илија Трбојевић – Карингтон, пензионер, председник Удружења ратних војних инвалида општине Тител и доле потписани Стево Диклић. О долепотписаном не бих трошио речи јер је редовним читаоцима вероватно већ досадио. Напорни рад је ублажен другарским шалама, па се екипа вратила уморна, али задовољна.

Сви они који желе да уживају у лепотама природе, слободно могу да посете Бусију – бициклом, аутомобилом ,трактором, тротинетом, фрезом, или пешице. На тај начин ће побољшати здравље и без оних „чудотвораца“ који свакодневно на свим телевизијама нуде „попуст за наше гледаоце“. „Попуст“ најчешће буде 50%, али се обично не зна која је почетна цена.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор