Deca-Titel-Lok-odmor-odmaralištе-Bagremari

Деца из Титела и Лока на одмору и опоравку у одмаралишту Багремари

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ, ЛОК: У петак, 20. августа, десеторо деце из Титела и Лока отпутовало је на шестодневни одмор и опоравак у „Багремари“, одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка.

Ово је омогућио Црвени крст Војводине преко Покрајинске владе. Деца ће у одмаралишту „Багремари“ боравити у периоду 20- 26. августа, а биће им обезбеђена пратња педагога као и медицинска заштита. Деца из Титела и Лока су ученици петих и шестих разреда, а критеријуми за остваривање права на одмор и опоравак у одмаралиштима Црвеног крста Војводине су: да спадају у категорију социјално угрожене деце, деце која су корисници социјалне помоћи, корисници народних кухиња, деца из хранитељских породица, деца чији су родитељи остали без посла услед пандемије вируса, деца са сметњама у развоју којима није потребна посебна нега или додатни пратилац…

Деца ће у току одмора и опоравка бити обухваћена одређеним едукативним радионицама из области промоције хуманих вредности, како се заштитити од трговине људима, имаће здравствено превентивне активности, проћи ће кратку обуку пружања прве помоћи, а имаће и предавања о принципима и вредностима Црвеног крста како би једног дана могли да постану добри активисти и промотери Црвеног крста.

Децу из општине Тител испратили су Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста и Горан Поповић, председник Црвеног крста Тител. Као педагог, у пратњи деце је Гордана Буљин, професор физичког васпитања из Титела.

Марија Олах Калмар је нагласила да је циљ да деца што више науче како из области личне безбедности, тако и из опште и личне хигијена, социјализације и самосталности. Црвени крст Тител је некој деци обезбедио недостајућу обућу и одећу, прибор за личну хигијену и друге потрепштине.

Говорећи о скорим активностима Црвеног крста Тител, секретарка Марија је говорила о „Базару здравља“, предстојећој манифестацији која ће бити одржана у оквиру Великогоспојинских свечаности када ће грађанству бити омогућено да измере притисак, ниво шећера у крви и да провере опште стање здравља. Ту активност реализује Месна заједница уз учешће Црвеног крста, Дома здравља и Удружења за шећерне болести.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор