Донели на поклон представу

Препоручите пријатељима

Тителски и шајкашки малишани 1. новембра одгледали су предивну представу “Пинокио” ПАН театра коју им је поклонила општина Звездара.

– То је наставак сарадње на културном пољу две општине, Звездаре и Титела. Недавно смо имали изложбу три сликара из тителске општине под називом “Бачки кристали” која је изазвала велику пажњу наших суграђана. Младој сликарки Смиљани Чурић донели смо и поклон – књигу, а малишанима ове општине једну од представа ПАН театра “Пинокио”, упознаје домаћине у ОШ “Светозар Милетић” Милан Поповић, председник општине Звездара. Господин Поповић и његови сарадници говорили су да, иако је то ингеренција града, улажу напоре и средства да би се помогло културној делатности. Тако Пан Позоришту обезбеђују простор, а фестивал професионалних дечијих позоришта Позориште звездариште има огромну подршку општине Звездара. Лазар Парошки, директор школе и један од учесника изложбе у Београду гостима је говорио о најпознатијим сликарима из наше општине Стојану Трумићу и Илији Коларићу и о самој школи.

Преко 70 малишана из Предшколске установе “Плави Чуперак” и више од 200 ученика нижих разреда ОШ “Светозар Милетић” заједно са учитељима, васпитачима али и свим присутним уживало је у представи Пинокио аутора и актера представе Милована Милованова. Деца су била активни учесници у представи што је одушевило и глумце. – Имате предивну публику у предивној школи у Шајкашу и овде, уверава Оливера Викторовић, алфа и омега Пан театра.

Да су београдски уметници све одушевили потврдила је и Јованка Андрић, директор ПУ “Плави чуперак” која се договарила да једну представу овог позоришта виде сви предшколци из општине.

Пре тога Милан Поповић је обећао још један поклон, још једну представу за малишане из два места из тителске општине. Представници две општине договорили су се о чвршћој сарадњи две општине у области културе.

Оставите одговор