hor-pastorala-zabalj

Интернационално вече хора Пасторала у Жабљу

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Уочи Дана општине Жабаљ Певачко друштво „Пасторала” под стручним руководиоцем Спасојем Зуровцем Зуцом одржало је концерт у пуној сали ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ 5. новембра у 19 часова.

Хор „Пасторала” основан је 1997. године под диригентском палицом Гизеле Бенц Ивковић и на иницијативу чланова некадашњег дечијег школског хора ОШ „Стеван Дивнин Баба” у Жабљу. Хором су до овог тренутка и након Гизеле Бенц Ивковић дириговале Мила Латиновић и Катарина Јанковић.

ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ, као установа културе сматрала је својом дужношћу да подржи певачко друштво „Пасторала” у њиховом ентузијазму да сачувају традицију хорског певања и неговања заједништва, које се на сасвим посебан начин пројављује у саборном певању и дружењу са музиком, као најаутентичнијим изразом људске душе.

Гости вечери су били и Мушка певачка група „Фантје” и Мешовита певачка група „Версе” испред Русинског културног друштва у Новом Саду, а посебну част су установи и члановима “Пасторале” учинили чланови словачке певачке групе „Стужица” из Нове Седлице у Словачкој.

Било је ово својеврсно међународно музичко вече у Жабљу које је показало да је музика простор сусрета и лепоте дружења који спајају времена и просторе!

Извор: ОНБ „Вељко Петровић“ Жабаљ

Оставите одговор