Titel-Taktička-vežbа-Munjeviti udar 2021

Изведена тактичка вежба Речне флотиле у Тителу

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Припадници Речне флотиле Копнене војске данас су у околини Титела, на реци Тиси, извели тактичку вежбу у садејству са Ратним ваздухопловством и ПВО, у склопу које су приказали тактичке радње и поступке речних јединица Војске Србије на спречавању продора непријатељских речних снага у дубину свог распореда одбраном пловног пута.

Ово је трећа од осам вежби које се одржавају у склопу Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“, на локацијама широм Србије.

Вежби су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, начелник Оперативне управе Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Желимир Глишовић са сарадницима, председник општине Тител господин Драган Божић, начелник Јужнобачког управног округа господин Милан Новаковић, бивши припадници јединице и представници борачких удружења са територије размештаја Речне флотиле.

Командант Копнене војске, генерал-потпуковник Милосав Симовић, обратио се вежбајућем саставу и пренео честитке начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Милана Мојсиловића, на досадашњим резултатима које су остварили припадници Речне флотиле на припреми и извођењу вежбе.

Учесници вежбе су вештим маневрисањем пловних објеката, уз садејство са ловачко-бомбардерском авијацијом извршили тактичке радње у вези са блокадом и контролом пловног пута у циљу спречавања продора непријатељских речних снага у дубину распореда сопствених јединица. Затим је изведено десантирање и успостављање скелског места прелаза сопствених снага, уз заштиту, коју су пружали стројеви бродова Речне флотиле. За време вежбе, гости и руководство вежбе су укрцани на брод посебне намене „Козара“, командни брод Речне флотиле, одакле је руководство вежбе, под командом капетана фрегате Дарка Стричића, заступника команданта Речне флотиле, вршило командовање снагама на вежби.

Здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“, у организацији Копнене војске Војске Србије, на осам локација широм Републике Србије изводе јединице Копнене војске у садејству са Ратним ваздухопловством и ПВО, 72. бригадом за специјалне операције и 63. падобранском бригадом, у циљу провере оперативних способности Војске Србије, као одговор на изазове, ризике и претње по безбедност грађана Републике Србије.

Извор: Војска Србије

Оставите одговор