kk-borac-021-sajkas-prvenstvo-balkana-2022

Карате клуб Борац 021 на Првенству Балкана

Препоручите пријатељима

ШАЈКАШ: У периоду од 4. до 7. новембра 2022. године, у Бару у Црној Гори, одржано је Првенство Балкана за кадете, јуниоре и млађе сениоре на којем је учествовао и Карате клуб „Борац 021“ из Шајкаша.

Поред Републике Србије, на такмичењу су учествовале следеће државе: Црна Гора, Босна и Херцеговина, Албанија, Словенија, Хрватска, Македонија, Румунија и Грчка.

Карате клуб „Борац 021“ Шајкаш је на поменутом првенству имао три представника: Ђурдић Марко, јуниор, борбе – 55 кг, Каурин Марко, кадет, борбе – 57 кг и Џиновић Страхиња, млађи сениор, борбе, +84 кг.

Марко Каурин, представник Карате клуба „Борац 021“ Шајкаш, имао је одличан наступ, те је у елиминационом делу забележио три победе, док је полуфинални меч изгубио тесним резултатом 2:1, да би у борби за 3. место победио репрезентативца Босне и Херцеговине.

– Можемо бити задовољни наступом наших такмичара. Сезона се приводи крају, а пред нама је пар међународних такмичења који су усмерени на скупљање искуства. У фебруару наредне године је Првенство Европе на Кипру, тако да настављамо са радом, а у циљу да што спремнији дочекамо ово такмичење и донесемо медаљу, истакао је тренер Карате клуба „Борац 021“ Шајкаш, Саша Савић.

Оставите одговор