Ковиљска Ракијада – Парастос дуду 2014

Препоручите пријатељима

koviljska rakijada parastos dudu 2014

КОВИЉ: Сви љубитељи добре ракије у недељу15. јуна 2014. године у Ковиљу моћи ће да уживају на традиционалној ковиљској Ракијади – Парастос дуду која почиње у 12 часова.

Како се наводи на сајту Ковиљске ракијаде програм почиње печењем ракије Дударе или Дудоваче која ће се бесплатно делити посетиоцима.

Поред печења ракије припремаће се и гастрономски специјалитети Војвођански паприкаш од мангулице, топиће се чварци, а снаше ће припремати Војвођанске штрудле разне. Цео ток манифестације пратиће пригодан културно уметнички програм који ће изводити КУД-ови из Војводине, а поред њих музику и са простора Војводине изводиће еминентни естрадни уметници. Најлепша казивања о Војводини и Ковиљу извешће глумци и рецитатори. Спортска такмичења на манифестацији обележиће традиционална такмичења младих пецароша.

На лицу места можете себи приуштити да пробате најбоља вина и ракије из Војводине, домаће колаче, сухомеснате производе и наравно лицидерска срца и бомбоне старих војвођанских бомбонџија. За оне жељне традиционалних Војвођанских излета организоваће се вожња фијакером до ковиљског манастира и чарде.

Као и до сада и ове године бираће се најбоље ракије и то у две групе

1. Најбоља ракија од дуда

2. Најбоља ракија од осталог воћа

Комисију за оцењивање узорака као и до сада чине познати и признати професори са Новосадског факултета.

Оставите одговор