cepom do osmeha kovilj

Ковиљски предшколци помажу ученику из Сивца

Препоручите пријатељима

cepom do osmeha kovilj

КОВИЉ: Зорица Берар, васпитачица у Предшколској установи „Радосно детињство“ у вртићу „Невен“ из Ковиља прикључила се 3. априла Хуманитарно-еколошкој акцији „Чепом до осмеха“ коју је нашла на Интернету.

Причу је испричала колегиници Сенки Пожарев са којом води мешовито припремну групу. Она је прихватила са одушевљењем. Прва мера је била да се обавесте родиељи. Потом су направили кутију за чепиће. Свако је у свом домену радио најбоље што уме како би што пре направили кутију и кренули са акцијом.

Пошто се у радној соби често бавe рециклажом имали су већ сакупљену одређену количину чепова и пре прикључења акцији, па су их са задовољством убацили у кутију.

Добили су и одштампан документ у боји уз помоћ кога су упознали дечака коме желе да помогну.

Акцију су сва деца и родитељи прихватили са великим одушевљењем. Чепови се скупљају у кући, комшилуку, а у радној соби је табела са именима деце и бројем сакупљених чепова.

Васпитачице се надају да ће њихова група, која је већ четири године инклузивна, дати значајан допринос како би се дечаку из Сивца купио потребан сто да би могао редовно да прати наставу.

Оставите одговор