nedimovic-zabalj

Министар Недимовић у посети пољопривредницима у Жабљу и Чуругу

Препоручите пријатељима

ЖАБAЉ, ЧУРУГ: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић посетио је Жабаљ, где је у згради локалне самоуправе, заједно са председником Општине Жабаљ Чедомиром Божићем и чланом Општинског већа за пољопривреду Владимиром Чонкићем, разговарао са пољопривредницима.

Велики број пољопривредника из Жабља и Ђурђева окупио се у Скупштинској сали, где су у директној комуникацији са министром дискутовали о темама које у овом тренутку окупирају највећу пажњу пољопривредника.
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић рекао је да је увек отворен за разговор са пољопривредницима и нагласио да у сваком тренутку они могу да ступе у контакт са њим. ”У последња четири месеца обишао сам више од 270 села са подручја Војводине и кроз комуникацију са пољопривредницима трудим се да дефинишем најважније проблеме. Људи правилно перципирају проблеме, а на основу тога ми вршимо измену законских аката, тако да за октобар могу да најавим десетак нових закона, а који ће бити у интересу пољопривредника и њихових захтева са терена. Министарство пољопривреде ће изфинансирати комплетну нисконапонску мрежу на територији атара општине Жабаљ, а то укључује стубове и трафо станицу, а што се тиче самих прикључака држава ће пољопривредницима, који желе да се прикључе на нисконапонску мрежу, да финансира 90% од вредности прикључка. Сматрам да ће ово бити веома значајно посебно за повртаре и воћаре са подручја општине Жабаљ,” рекао је Недимовић.
Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић најпре се захвалио министру Недимовићу на посети општини Жабаљ. ”Пре неколико месеци министар Недимовић био је у посети Госпођинцима где је разговарао са пољопривредницима из тог места, док је данас посетио Жабаљ и Чуруг. Управо овакви скуповима где пољопривредници директно постављају питања министру је најбољи начин да се успостави блиска сарадња између локалне самоуправе и министарства, са једне стране, и пољопривредника, са друге стране. Оно што је битно, и што дуже време мучи наше пољопривреднике, је електрификација атара, а управо ове године Општина Жабаљ у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде започиње пројекат електрификације атара. За почетак, овим пројектом електрификације ће бити покривено око три хиљаде хектара земљишта, од Жабља ка Чуругу,” рекао је Божић.
Након састанка у Жабљу, министар Недимовић је посетио и Чуруг, где је наставио састанак са пољопривредницима из тог места.
Извор: zabalj.rs

Оставите одговор