ministar-mladen-sarcevic-titel

Министар Шарчевић посетио Тител, Чуруг и Бачки Јарак

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ, ЧУРУГ, БАЧКИ ЈАРАК: Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас Средњу техничку школу „Милева Марић“ у Тителу као и основне школе „Славко Родић“ у Бачком Јарку и „Ђура Јакшић“ у Чуругу.

Министар је након обиласка ових образовних установа рекао да је задовољан, јер се примењује реформски програм и спроводи процес дигитализације и да се на овај начин свим ученицима у Србији даје иста шанса.

sarcevic-skola-curug
Фото: zabalj.rs

Након посете школи у Чуругу, где је разговарао са директорицом школе Жељком Војиновић о функционисању школе, као и о улагањима у сам објекат, министар просвете Младен Шарчевић је у згради локалне самоуправе у Жабљу разговарао са челницима општине Жабаљ о улагању и пројектима у вези са образовањем на територији општине Жабаљ.

ministar-sarcevic-zabalj
Фото: zabalj.rs

Шарчевић је рекао је да ће се стручне средње школе трансформисати у друге моделе и нешто што ће личити на технолошке гимназије.

„У средњем образовању следи рад на стручном образовању. Урађена је реформа гимназија и она иде својим током, направљен је велики напредак када је реч о дуалном образовању где смо имали 31 профил и радимо на још 10 за следећу сезону“, навео је министар Младен Шарчевић.

Како он истиче, у Србију долазе озбиљне компаније као што је Линглонг и додао да ће ученици који заврше средњу школу „Милева Марић“ Тител имати могућност да се без потешкоћа запосле. Предлог је да се уведе на смеру угоститељства дуални модел, јер ће ученици имати боље шансе за образовање.

Шарчевић је додао да су у ребалансу буџета обезбеђена средства за десет школских центара у различитим областима и најавио да ће бити обезбеђена средства за савремену опрему попут 3D штампача. И у наредном периоду наставиће се са инвестицијама у инфраструктуру као и обуку наставника и ученика.

Оставите одговор