biblioteka-titel

НБ Стојан Трумић Тител – књиге највернијим читаоцима

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Ових дана колектив НБ „Стојан Трумић“ из Титела, сумирајући резултате постигнуте у 2020. години, одлучио је да највернијим читаоцима поклони вредне књиге.

Међу бројним члановима библиотеке, по броју прочитаних књига, истакли су се Милица Мишковић, Милица Савић, Драгана Зец, Милан Кикаш, Милица Мркић, Дарја Петровић, Нада Хорват, Кајка Мајер и Зорица Радић. Како међу марљивим постоје и они најмарљивији читаоци, ваља издвојити два имена, а то су Милица Мишковић са 146 и Милица Савић, професор физике у пензији, са 117 наслова. Једноставним рачуном лако је израчунати да је госпођи Мишковић за сваку прочитану књигу у просеку требало два ипо дана. Остали награђени прате их у стопу, што је, како је истакла библиотекарка Светлана Арамбашић, велики успех с обзиром да су се, унаточ изазовима савремене технологије, определили за књигу.

Сви награђени добили су Монографију Стојана Трумића, познатог сликара који је рођен у Тителу, чије име носи и Народна библиотека. За уручење награда библиотека није организовала никакво окупљање, него је сваки награђени добио свој примерак приликом првог следећег доласка у библиотеку.

„Овај мали гест представља захвалност нашим члановима за исказану верност и поверење“, каже Горан Поповић, директор библиотеке. Он додаје да је јавна активност библиотеке која је захтевала већа окупљања, била сведена на минимум, а да је ипак библиотека и у таквим условима успешно обавила своју улогу.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор