dan-opstine-zabalj-mitrovdan

Обележен Дан општине Жабаљ – Митровдан

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Свечана академија поводом Дана општине Жабаљ одржана је у вечерњим часовима, када су уручена признања заслужним грађанима.

За постигнуте изузетне резултате у области безбедности, за свој неуморан рад и посвећност, Митровданска награда додељена је Ватрогасној станици Жабаљ. За постигнуте изузетне резултате и посвећеност локалној заједници у области здравства, Митровданску повељу заслужила је др Соња Попов Баварчић, педијатар Дома здравља Жабаљ. Митровданска захвалница за постигнуте изузетне резултате у области образовања додељена је професорици СШ „22. октобар“ Жабаљ Александри Савковић.

Председник општине Жабаљ Урош Радановић истакао је најважније реализоване пројекте, а најавио наставак улагања и у наредној години.

„Улагали смо напор и ресурсе у различите секторе, како бисмо унапредили квалитет живота грађана. Поносимо се инвестирањем у школе и предшколске установе, које су прошле кроз значајне реновације и модернизације, како бисмо створили најбоље услове за образовање деце и младих. Здравствени сектор такође је значајно унапређен, а путеви и комунална инфраструктура су такође подвргнути значајним унапређењима“, подвукао је Радановић и обећао да ће и у наредној години наставити да раде са истим ентузијазмом и преданошћу.

Свечаној академији је присуствовао и саветник за безбедност председника Републике Србије Милорад Вељовић.

Одржан је и пригодан културно-уметнички програм, у којем су учествовали глумац Народног позоришта Лепомир Ивковић, вокална солисткиња, члан опере Српског народног позоришта Милица Досковић, хор Свети Серафим Саровски, као и деца из ДОНКТ „Бранислав Нушић“ из Ђурђева.

Представнице Удружења Креативна радионица Госпођинци и Ликовне колоније Сусрет код Боднарова, такође из Госпођинаца, уручиле су председнику општине поклон из своје радиности.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор