lovac-na-ceki-curug-2021

Одржан пети Ловац на чеки Чуруг 2021

Препоручите пријатељима

ЧУРУГ: Између два историјска датума, по старом 25.8.1849, а по новом календару 7.9.1849. када је ослобођен Чуруг под вођством Војводе Книћанина и Дана националне застaве и националног јединства 15. септембра, у суботу 11. септембра код ловачког дома на Трећој рампи одржана је манифестација „Ловац на Чеки 2021“ са измењеним садржајем у односу на претходне.

Овога пута тежиште је било на припреми оружја на прагу јесење ловне сезоне. Такмичења није било у гађању карабином на силуету срндаћа и бренером на силуету вепра већ само прoбни хитац уз логистику комисије за ловно стрељаштво Удружења ловаца „Војводина“ како би се проверила исправност старог и моћ новог оружја.

Ипак, нова дисциплина окупила је ловце спремне да се надмећу без тренинга – Шицара са два јајета и пивском флашом.

За прва три места било је распуцавање после чега је проглашен победник у дисциплини Шицара Марко Зорић, други је био Драган Петровић, а трећи Слободан Зорић.

Потом су се гађали глинени голубови из руке, а потом су учесници манифестације полетарцима пружили основна знања у руковању ваздушном пушком. На крају је послужен чувени ловачки гулаш у ловачком дому који тренутно није у закупу. Ловачки дом са собама за преноћиште ловаца и ловачких паса, поред Старе и живе Тисе са гатером за дивље свиње је место који би сваки ловац пожелео да доживи поготово у лову на крупну дивљач или предаторе.

Удружење воћара, винара и виноградара „Бороњ“ Чуруг и овог пута је подржало манифестацију донирајући вино и позвало ловце да пеку „ловачку ракију“ од плодова из ловишта.

Недостајо је лавеж паса и аутентична ловачка прича са такмичарским карактером која се планира на ручку после лова на дивље свиње пред почетак божићњег поста. Неговање добрих ловачких обичаја захтева оригиналну ловачку причу која мора наћи место које јој неоправдано заузима Барон Минхаузен .

Текст и фото: Драган Драгин

Оставите одговор