donacija-medicinske-opreme-dz-zabalj

Општина Жабаљ донирала нову опрему Дому здравља

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Општина Жабаљ донирала је медицинску опрему у вредности од 265 хиљада динара Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Жабаљ.

У име локалне самоуправе, донацију је уручио председник општине Урош Радановић. Опрема је намењена збрињавању трауматизоване деце, оживљавању деце и њиховој кисеоничкој потпори.
Председник Општине Жабаљ Урош Радановић нагласио је да је сарадња са Домом здравља одлична, нарочито у последњих годину дана, од како је почела пандемија.

„Желео бих да се захвалим свим медицинским и немедицинским радницима ове здравствене установе, на челу са директором др Јакшићем, који дају свој максимум и труде се да све пацијенте збрину најбоље могуће и да им пруже здравствену услугу као да је редовно стање, а сви знамо колико им је тешко и да и дане и ноћи проводе радећи“, казао је Радановић, који је додао да је ово само један део помоћи и и да ће и даље наставити да подржавају рад Дома здравља, што кроз опрему, што кроз друге видове помоћи.

Директор ДЗ Жабаљ др Никола Јакшић захвалио се председнику општине и локалној самоуправи на великој и свакодневној подршци.

„Нова опрема ће омогућити квалитетнији рад и ефикасније збрињавање пацијената, у овом случају оних најмлађих. Добили смо изузетно вредну опрему која нам је недостајала и моћи ћемо много квалитетније да пружимо прву помоћ пацијентима који су витално угрожени. Ово није једина помоћ локалне самоуправе. Много нам значи агрегат који смо добили пре два дана, јер ће нам омогућити да сачувамо вакцине у случају нестанка електричне енергије“, подвукао је др Јакшић.

Како је већ договорено, локална самоуправа ту неће стати, него ће наставити да помаже Дому здравља Жабаљ, у оквиру којег се налазе и амбуланте у осталим местима општине, како би сви грађани имали што бољу здравствену услугу, у сваком тренутку.
Извор: zabalj.rs

Оставите одговор