zahvalnica-matica-srpska-onb-zabalj

Општинскa народнa библиотекa Вељко Петровић Жабаљ примила захвалницу Матице српске

Препоручите пријатељима

НОВИ САД: У оквиру доделе признања добротворима Матице српске, председник Матице српске, Драган Станић, уз пропратне речи задовољства досадашњом сарадњом, уручио је директору Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић” Жабаљ, Миловану Миркову, захвалницу установи Општинска народна библиотека „Вељко Петровић” Жабаљ. Директор Мирков је као делегат општине примио и захвалницу уручену Општини Жабаљ.

Др Милан Мицић, Варја Нешић, Милован Мирков

Матица српска је, по речима председника Драгана Станића, установа која на одређени начин зависи од својих добротвора, у најпозитивнијем могућем смислу, јер тиме постаје самоодржива, негује са већом сигурношћу континуитет свог рада и подсећа све нас који с њом сарађујемо на кључну улогу коју је обављала и на одређени начин обавља и данас – сакупља све расејане, удаљене под исти кров своје установе у којој се чува, унапређује и промишља српска национална култура.

У горе поменутом смислу сарадња Општинске народне библиотеке „Вељко Петровић” Жабаљ и Матице српске, у оквирима потписаног протокола о сарадњи између Матице српске и Општине Жабаљ, али и ван тих оквира – у правцу размене разноликих културних садржаја, спада у вид једне међусобне подршке раду обе установе.

Извор: ОНБ „Вељко Петровић” Жабаљ

Оставите одговор