os-svetozar-miletic-titel

Основна школа у Тителу прославила свој дан

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Рођендан Светозара Милетића чије име носи основна школа у Тителу, свечано је прослављен у холу који је био пун ученика, наставника и њихових гостију.

Програм је почео извођењем патриотске песме „Светозаре Милетићу“, а затим се присутнима обратио један ученик старијих разреда који се важним гласом обратио у улози директора: „Лепо је бити наставник и ја сам био то, али исто тако лепо је бити и директор. Драги ученици, драге колеге, срећан нам Дан школе! Пријатељи школе, хвала вам што сте и ове године својим присуством увеличали наш празник!“

Dan-skole-Osnovna-skola-Svetozar-Miletic-Titel-2024-02

И тако, све у томе стилу одржан је пригодан говор, а након „директоровог“ говора следио је наставак програма који се састојао од дечијих песама, али и песама које чине богатство народног фолклора, било је мудрих мисли, рецитација, свирања гитара, клавира… све у свему – богат програм у којем је свако желео да себе представи у најбољем издању. Будући да су осим ученика из Титела наступали и ученици из издвојених одељења, програм је потрајао нешто дуже, али је то дало могућност свима да се истакну. Након завршетка свечаног дела уследило је дружење садашњих и бивших радника школе, представника родитеља, представника општине, директора јавних установа и предузећа и других пријатеља школе.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор