bazen temerin

Отвара се купалишна сезона у Темерину

Препоручите пријатељима

bazen temerin

ТЕМЕРИН: Комплекс базена у Темерину, који током лета посети близу 100 хиљада купача биће свечано отворен у петак, 13. јуна у 12 часова. Три сата касније очекују се први купачи, а сва три дана викенда (петак, субота, недјеља) улаз ће бити слободан.

Иначе цена улазнице није се мењала већ неколико година и износи 200 динара за одрасле, 120 динара за децу до 15 година и пензионере.

Комплекс базена у Темерину изграђен је и пуштен у употребу 1985. године. Локација базена је у непосредној близини Спортске хале, ОШ “Петар Кочић”, Средње школе “Лукијан Мушицки”, а посебну драж овом спортско-рекраетивно-туристичком комплексу даје близина старог парка, који је подигнут пре више од два века.

Базенски комплекс се простире на површини од 19.500 м2. Изграђена су три базена: олимпијски димензија 50 x 25 м који користи воду из градског водовода и два термална базена димензија 16 x 8 м и 12 x 8 м у којима се користи термална вода црпљена са дубине од око 600 метара, чија температура на изворишту износи 37 степени Целзијуса. Термална вода богата минералима, јодним и сумпорним једињењима сврстава се у ред изузетно лековитих и благотворних вода. У ефикасном лечењу реуматских, дегенеративних и кожних обољења, као и брзом зарастању рана термална вода из темеринских базена по тврдњама посетилаца не заостаје по лековитим својствима за водама из надалеко познатих бања из суседне Републике Мађарске.

Оставите одговор