otvorena-kancelarija-za-preduzetnike-Zabalj

Отварена канцеларија за предузетнике у општини Жабаљ

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Данас је у згради Општинске управе у Жабљу свечано отворена канцеларија, односно шалтер за предузетништво.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић обратио се на свечаном отварању, истакавши да је интензивна стратешка сарадња са Привредном комором Србије и јединицама локалне самоуправе на територији АП Војводине уродила плодом, те да је ова канцеларија већ трећа по реду у нашој покрајини у протекла два месеца, отворена одмах након оних у Темерину и Тителу.

„Ово отварање канцеларија за предузетништво јесте директна подршка онима који желе да добију праву информацију у право време. Договор је да до краја овог квартала распишемо конкурс за подршку овој идеји и помогнемо локалним самоуправама да се лакше и брже определе за отварање ових канцеларија, а да им Секретаријат омогући да купе опрему и запосле људе”, рекао је секретар Иванишевић.

Он је изразио мишљење да је овакав вид подршке заправо адекватан начин да привреднице и привредници добију боље информације о свим релевантним питањима из области предузетништва.

Присутнима су се обратили и председник Oпштине Жабаљ Урош Радановић, директор Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије Бранислава Симанић и начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић.

„На територији општине Жабаљ активно је 888 предузетника. Отварањем овог шалтера њима ће бити додатно олакшан рад. Сви они који желе да отворе своје предузетничке радње и имају бизнис планове и идеје, имаће прилику да на једном месту добију све информације неопходне како приликом самог отварања предузетничке радње, тако и у вези са актуелним конкурсима, при чему ће им бити поједностављен процес аплицирања”, истакао је председник Општине Жабаљ Урош Радановић.

Бранислава Симанић из Привредне коморе Србије истиче да је отварање предузетничких канцеларија од великог значаја, с обзиром на то да је на тај начин Привредна комора доступна свим предузетницима и на локалном нивоу како би биле расположиве све кључне информације.

Учесници су имали прилику да након свечаног отварања обиђу просторије шалтера за предузетнике, чија је основна намена да пружи адекватну помоћ, информације, подршку и логистику предузетницима и онима који то желе да постану.

Привредна комора Србије и Општина Жабаљ данас су потписали и споразум о сарадњи на успостављању предузетничке канцеларије.

Извор: vojvodina.gov.rs

Оставите одговор