Otvaranje-postrojenja-za-preradu-pijace-vode-Curug

Отворена Фабрика воде у Чуругу

Препоручите пријатељима

ЧУРУГ: Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас отварању Фабрике пијаће воде у Чуругу, истакавши да је решен проблем водоснабдевања у том месту и да ће грађани имати исправну и здраву воду за пиће по највишим стандардима.

Систем за припрему воде за насеље Чуруг има капацитет од 30 литара у секунди, производња може да буде активна 24 часа на дан, чиме је уз резервоар запремине 250 кубних метара могуће покрити све нивое потрошње.

Фото: vojvodina.gov.rs
Фото: vojvodina.gov.rs

„Вредност ове инвестиције је нешто више од 100 милона динара и за похвалу је што је највећи део средстава издвојила локална самоуправа. Приоритет Покрајинске владе је изградња постројења за прераду пијаће воде широм Војводине“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима, у току је и припрема за изградњу фабрика воде у Темерину и Беочину, док су у Оџацима почели радови.

„Заједно са Градском управом Новог Сада припремамо изградњу фабрике воде капацитета 600 литара у секунди, која ће снабдевати Нови Сад у будућности. Ранијих година смо реализовали пројекте и у Ковачици, а уз помоћ Владе Србије, Вршац и Кикинда су добили нова постројења за прераду воде. Наредних година ћемо са више финансијских средстава реализовати овакве послове на територији Војводине. Ово је један од примера како треба радити стручно, професионално и одговорно, у задатим роковима“, истакао је Мировић.
Фото: vojvodina.gov.rs
Фото: vojvodina.gov.rs

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић изјавио је да је ова инвестиција од изузетне важности јер обезбеђује квалитетну пијаћу воду.

„Заједничким средствима решили смо проблем пијаће воде за наредних 30 до 50 година. Од када је изграђен водовод у Чуругу, 1970. године, у овој области није било капиталнијих улагања. У току је израда урбанистичких планова за изградњу фабрике воде у Госпођинцима“, навео је Радановић.

Догађају је присуствовао покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег.

Извор: vojvodina.gov.rs

Оставите одговор