opstina temerin poseta opstina zabal

Посета делегације Општине Темерин Општини Жабаљ

Препоручите пријатељима

ЖАБАЉ: Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић 14.03.2017. примио је делегацију Општине Темерин, коју су представљали председник Општине Ђуро Жига и Начелник одељења за пољопривреду и инвестиције у Општини Темерин Соња Тодоровић.

Тема састанка била је упознавање делегације општине Темерин са поступком реализације јавно-приватног партнерства. Наиме, Општина Темерин жели да кроз модел јавно-приватног партнерства реализује пројекат обнове и модернизације јавне расвете, а управо је Општина Жабаљ један од првих општина у Србији која је успешно реализовала овакав пројекат на својој територији. Председник Општине Жабаљ Чедомир Божић рекао је да ће локална самоуправа у Жабљу бити на располагању колегама из Темерина за све недоумице које имају у вези са овим пројектом, као и да из личног искуства може општини Темерин да препоручи овај вид улагања, јер је то најповољније за мале локалне самоуправе.

Поред разговора око модела јавно приватног партнерства, на састанку је било речи и о могућности проширења сарадње између две суседне општине.

Такође, састанку су присуствовали секретар Скупштине општине Жабаљ Марија тодоровић, члан Општинског већа за урбанизам Божидар Војиновић и директор ЈКП Чистоћа Жабаљ Радомир Злоколица.

Извор: zabalj.rs

Оставите одговор