Dragan-Vujicic-predstavljanje-knjige-Titel

Представљене књиге Драгана Вујичића

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Запослени у НБ „Стојан Трумић“, Тител, одрадили су велики посао у току овогодишњих Великогопојинских свечаности, а један од успешно обављених послова је и представљање књига Драгана Вујичића, новинара и уредника „Вечерњих новости“.

Иако су плакати најављивали долазак аутора и представљање књиге „Зрно рата“, у сали се појавио Драган Вујичић и, како је он рекао, екипа његових пријатеља који су му помогли у представљању његових четири књиге: „Зрно рата“, „Сребренички круг“, „НЛО над Балканом“ и „Таоци короне“.

Тителска публика, осим аутора, упознала је и пензионисаног пуковника Милутина Филиповића Фићу, којег Вујичић признаје за коаутора књиге „Зрно рата“, Горана Марјановића, електроинжењера – стручњака за лик и дело Николе Тесле и Дејана Максимовића, новинара, издавача и власника издавачке куће „Филип Вишњић“. Драган Вујичић је рекао да екипа са којом је стигао је екипа добрих пријатеља и да никад немају посебан план и припреме, већ наступају спонтано и у складу са ситуацијом на лицу места.

У књизи „Таоци короне“ аутор говори о моћним компанијама и владарима из сенке који покушавају да свет покоре и подреде га својим интересима. Књига је намењена онима који се не поводе за утицајем медицинске струке и медија који свесно или несвесно помажу реализацију недобронамерних и егоистичних циљева светских моћника.

У књизи „Сребренички круг“, Драган Вујичић говори о раду Хашког трибунала који је више него срамотан. По његовим речима нема ни „Г“ о геноциду у Сребреници, него је реч о ратном злочину где је убијен вишеструко мањи број ратних заробљеника од онога „напумпаног“ броја. Кривци за тај злочин треба да буду кажњени, што је већ и учињено, па је самим тим још опаснија нечасна намера Велике Британије да у Савету безбедности Србима импутира геноцидност.

У књизи „НЛО над Балканом“ Вујичић се бави езотеричним темама као што су НЛО, живот у свемиру, мистерије везане за пирамиде, тајне Антарктика, напредне цивилизације које живе испод нас…

Највише времена посвећено је књизи „Зрно рата“, књизи у којој се налази 50, само наоко, различитих и засебних прича о људима, прича које су се дешавале 1999. године на простору Косова и Метохије чије судбине прати 20 година касније. Драган Вујичић, ратни репортер који је извештавао са свих ратишта са простора бивше Југославије, овом књигом подиже на посебан начин споменик свим нашим борцима на Космету, пре свега борцима треће армије. У књизи се између осталог помињу: генерал Божидар Делић, пуковник Вељко Ловре, генерали Лазаревић и Стојмировић, заставник Добривоје Стојановић, лекар Горан Здравковић, Ив Ен Претник, Симонида, Слађана Станковић, Марија Милић, Марија Миленковић, руски борци Николај Виторовић Стасков и маршал Алексејев… Аутор каже да то није само прича о рату против НАТО пакта и није прича само о рату и пуцњави, већ је то прича о најистинитијим и најстрашнијим догађајима који су остали незабележени.

Пуковника у пензији, Милутина Филиповића Фићу којег су звали компјутер Приштинског корпуса, Вујичић признаје за коаутора књиге јер му је помогао око успостављања многих контаката.

Посебна је прича о корицама књиге где се налазе фотографије двојице српских војних извиђача, Она из 1916. представља Драгана Матића која се налази у многим уџбеницима историје и ратовања, а друга је слика Дарка Ђорђевића коју је снимила агенција Ројтерс и која се налази на нашим и светским сајтовима. Фотографију су присвојили и Американци и Французи, а још је занимљивије да је његов лик преузела француска кућа која се бави производњом видео игрица где његов лик представља снајперисту. Ово је открио Ђорђевићев син док је играо видео игрицу.

Драган Вујичић је био одушевљен одзивом публике у Тителу и интерсовањем за садржај књига, па је радо одговарао на постављена питања.

Аутор нам је одговарајући на наше питање о утисцима са презентације његове четири књиге, открио једну занимљивост. Он је дошао на позив Горана Поповића, директора НБ „Стојан Трумић“ којег је овом приликом видео након 47 година, а рођени су и живели у истој згради на истом улазу. Било је то поновно упознавање након скоро пола века.

О Тителу и тителској публици има најбоље мишљење и због тога жели поново да дође чим се укаже прилика и повод за долазак.

„Поносан сам на све моје књиге, а нарочито на „Зрно рата“ која је прошле године била најбоља књига у издању Војске“.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор